Agribusiness: Prima emisiune de obligațiuni Agricover Holding a fost suprasubscrisa. Valoarea denominată per obligațiune – 50.000 euro

Agribusiness: Prima emisiune de obligațiuni Agricover Holding a fost suprasubscrisa. Valoarea denominată per obligațiune - 50.000 euro
Publicat: 01/02/2021, 15:34
Actualizat: 01/02/2021, 16:19

Grupul Agricover, unul dintre cei mai importanţi jucători din agribusiness-ul românesc, a lansat prima emisiune de obligaţiuni, de 40 de milioane euro, care urmează a fi listată pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Emisiunea s-a desfăşurat printr-un plasament privat la BVB fiind suprasubscrisă de investitori instituţionali (fonduri deschise de investiţii, bănci comerciale, instituţii financiare internaţionale) și de investitori individuali. Denominate în euro, negarantate, cu o valoare nominală per obligaţiune de 50.000 de euro și o rată a cuponului de 3,5%, obligaţiunile Agricover Holding au fost accesibile investitorilor privați premium.

Potrivit informărilor companiei, suma atrasă prin emisiunea de obligaţiuni este destinată finanţării operaţiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN SA, subsidiară a Agricover Holding SA, specializată exclusiv în finanţarea fermierilor din România. Inclusiv prin fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni, instituţia financiară nebancară îşi propune să menţină ritmul alert de creditare al fermierilor români şi să contribuie pe mai departe la creşterea susţinută, pe baze sustenabile, a performanţei agriculturii locale.

“Suntem entuziasmaţi de oportunitatea creată, de a pune în contact, prin intermediul BVB, comunitatea financiară cu fermierii din România, pentru a construi împreună o agricultură românescă performantă, competitivă şi responsabilă faţă de mediu”, a declarat Ştefan Bucătaru, Membru în Consiliul de Administraţie al Agricover Holding SA, coordonator operaţiuni derulate pe pieţe de capital.

Procesul de emitere a obligaţiunilor şi plasamentului privat a fost intermediat în calitate de coordonatori unici ai tranzacţiei de Banca Comercială Română (BCR) şi BRD Groupe Societe Generale, prin echipele specializate în operaţiuni derulate pe pieţele de capital. Casa de avocatură Schoenherr şi Asociaţii SCA a acordat asistenţă juridică, iar Ernst & Young Assurance Services S.R.L şi KPMG Audit SRL au furnizat servicii de audit financiar.

Grupul Agricover desfăşoară activităţi de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food şi Agri-Technology prin cele patru entităţi controlate de Agricover Holding SA: Agricover SA, Agricover Credit IFN SA, Abatorul Periş SA şi Agricover Technology SRL. Acţionarul majoritar al Agricover Holding SA este Jabbar Kanani, cu o participaţie de 87,27%, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) deţine o participaţie de 12,73% în urma unei majorări de capital realizate în noiembrie 2017.

Încă de la înfiinţare, Grupul Agricover şi-a propus să deservească fermierii români şi să le ofere soluţii inovatoare, adaptate nevoilor lor, astfel încât aceştia să poată să îşi consolideze în mod sistematic şi sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante şi finanţare specializată, adaptată specificului sectorului agricol. Grupul are o contribuţie directă la performanţele foarte bune ale fermierilor români, care, în ultima decadă, şi-au crescut constant productivitatea medie la hectar pentru culturile de cereale şi oleaginoase, înregistrand în perioada 2017-2019 un nivel reprezentând 93% din media Uniunii Europene, respectiv 75% din productivitatea înregistrată în Franţa, 77% din productivitatea înregistrată în Germania şicare a depăşit cu 19% randamentul mediu al fermierilor din Polonia.

Pentru 2020, chiar şi în contextul pandemiei, rezultatele operaţionale ale entităţilor Grupului Agricover au fost foarte bune, în acord cu previziunile de business. Sectorul agricol s-a confruntat cu secetă severă, în special în sud-estul ţării, însă performanţa fermierilor români a dovedit o bună rezilienţă, fapt reflectat inclusiv de evoluţia şi rezultatele financiare ale segmentelor de afaceri ale Grupului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Gestul INTERZIS la volan! NU ai voie să faci așa ceva în mașină
Cascadorie periculoasă la „Românii au Talent”. Autorul are 72 de ani
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Speranța de viață globală ar putea crește cu pâna la 5 ani până în 2050
×